EN
All Categories
  Menu Close

  JBL PRONOVO BITS GRANO M CLICK - Основна храна на гранули за аквариумни риби, за дискуси и други придирчиви южноамерикански цихлиди с дължина 8 – 20 cm

  Manufacturer: JBL
  SKU: 3122018;3122318;3122500
  *
  16,90 лв.
  i h

  Основна храна за аквариумни рибки, под формата на гранули за дискуси и други капризни цихлиди от Южна Америка. Размер S за риби 3-10см. Размер М за риби 8-20 cm.

  Пребиотична и потъваща храна за аквариумни рибки: специални диетични фибри в храната доставят храна на полезните чревни бактерии за здравословно храносмилане

  Натурални суровини без изкуствени добавки за естествена диета и здрави цихлиди. Тествано на изследователски експедиции на JBL в тропиците

  Много добър прием дори при придирчиви видове цихлиди, благодарение на висококачествени суровини като сьомга, скариди и калмари.

  С много висококачествен естествен астаксантин от крил и спирулина, който осигурява перфектно оцветяване при цихлиди като дискусите

  Животински видове: Цихлиди (Южна Америка), Дискуси

  Размер на рибите: 3 - 10 см (гранули S), 8-20см (гранули М)

  Тип фураж: гранули

  Цвят: червен

  Дозировка: Хранете 1 – 2 пъти на ден, колкото може да се изяде за няколко минути

   

  Аналитични съставки: Суров протеин (43,0%), мазнини (6,0%), сурови влакнини (3,0%), сурова пепел (10,0%).

  Състав: брашно от сьомга, брашно от скариди, оризово брашно, пшенично брашно, соево брашно, брашно от октопод, брашно от крил, пшеничен зародиш, ябълкови влакнини, средиземноморски билки, екстракт от мая.

  Антиоксиданти: 1b306(i). Оцветяване: не са добавени от JBL. Витамини на кг: Витамин A: 25000 I.E., Витамин D₃: 3000 I.E., Витамин E: 300 mg, Витамин C: 200 mg.

   

   

  Дискусите и някои други видове цихлиди могат да бъдат много придирчиви към храната си. В JBL PRONOVO BITS са добавени сурови съставки, като скариди, които рибите намират за неустоими.

   

  Тъй като дискусите и цихлидите, живеещи в един и същи биотоп, адаптират хранителния си спектър към сухите и дъждовните сезони, но ние не възпроизвеждаме това в аквариума, храната трябва да бъде много разнообразна. В дъждовния сезон на Амазонка, когато нивото на водата се повиши до 9 м, дискусите ядат дори плодове и зеленчуци! В сухия сезон дискусите се концентрират върху дъното и ядат скариди и абсолютно всичко друго годно за консумация, което могат да намерят там.

   

  Предимства на храните JBL:

  Използва се чист рибен протеин без евтино рибно брашно.

  С оптимално съотношение протеин/мазнина.

  Основно с протеини от водни животни.

  Намаляване на растежа на водорасли и оптимален растеж на рибите, благодарение на адаптираното съдържание на фосфати.

  Пребиотик: пребиотиците са „субстрати, които се използват селективно от микроорганизмите гостоприемници и осигуряват ползи за здравето“. Учените са единодушни, че те стимулират храносмилането и по този начин здравето. В случая с аквариумните риби има още един съществен аспект: при по-добро храносмилане се отделя по-малко и по този начин водата е по-малко замърсена, причинявайки по-малко проблеми с водораслите и поддържайки водата по-чиста.

  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *
  *