EN
All Categories
  Menu Close

  JBL PRONOVO DAPH 100ml - Допълваща храна с дафния за всички риби от 3 - 10 см.

  Manufacturer: JBL
  SKU: 3157300
  *
  6,90 лв.
  i h

  Допълваща храна за декоративни рибки. Водни бълхи (дафния) като лакомство за всички декоративни рибки с размери 3-10см. Идеална хранителна добавка за здрави декоративни рибки.

  Водните бълхи съдържат много диетични влакнини, поради което са много полезни и се консумират с удоволствие от всички видове рибки.

  Естественият процес на сушене на слънце запазва ценните съставки.

  Без помътняване на водата: по-добро качество на водата, благодарение на подобрената смилаемост на храната, което намалява отделянето

   

  Животински видове: барбус, бета, цихлиди (Южна Америка), данио, златни рибки, гурами, гупи, килифиш, живораждащи, панчакс, Rainbowfish, тетра, Veiltails, сладководни риби пеперуда

  Размер на рибите: 3 - 10 cm

  Тип храна: дафния

  Цвят: кафяв / натурален

  Дозировка: Хранете 1 – 2 пъти дневно, толкова колкото рибките изяждат за няколко минути.

   

  Аналитични съставки: суров протеин (40.0%), мазнини (5.0%), сурови влакнини (4.0%), сурова пепел (40.0%).

  Състав: сушена на слънце Daphnia.

  Добавки: оцветители и витамини не са добавени от JBL.         

   

   

  В миналото почти всеки собственик на аквариум е хващал водни бълхи в дивата природа, за да ги дава на рибките си. Днес това често е забранено от съображения за опазване на природата, а и много води са толкова силно замърсени, че не е безопасно да се ловят за храна. JBL използва надеждни доставчици, които имат легален достъп до абсолютно чисти води с безопасни водни популации от дафния. Водните бълхи се съхраняват чрез сушене на слънце и се пакетират веднага след улавянето им. По този начин се запазват техните ценни съставки и диетични влакнини, които са полезни за диетата на декоративните рибки.

   

  Водни бълхи (Daphnia): Растат до 1-5 мм и принадлежат биологично към Branchiopoda и следователно към сладководния планктон на застоялите води. Те не принадлежат към gammari, растящи до 2 см дължина, които изглеждат напълно различно, склонни са да живеят в течащи води и принадлежат към амфиподите. Циклопите, от друга страна, са много по-малки (0,5-1 мм) и спадат към копеподите.

   

  За да разширите диетата на декоративните риби, се препоръчва допълването на основната им диета с лиофилизирани храни. За целта се предлагат следните видове храни: JBL NOVO DAPH (водни бълхи), JBL NOVO ARTEMIO (скариди артемия), JBL NOVO FEX (тубифекс), JBL NOVO FIL (червени кръвни червеи).

  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *
  *