EN
All Categories
  Menu Close

  JBL PRONOVO KILLIFISH GRANO S 100ml CLICK - Основна гранулирана храна за малки яйценосни риби (килифиш)

  Manufacturer: JBL
  SKU: 3134218
  *
  10,90 лв.
  i h

  Основна храна за аквариумни рибки, под формата на гранули с размер S, за килифиш с размер 3-10 см.

  Пребиотична и потъваща храна за аквариумни рибки: специални диетични влакнини в храната доставят храна на полезните чревни бактерии за здравословно храносмилане.

  Натурални суровини без изкуствени добавки за естествена диета и здрави аквариумни рибки. Много добър прием сред всички видове килифиш, снасящи яйца, благодарение на висококачествени суровини като сьомга, скариди и насекоми.

  С много висококачествен натурален астаксантин от крил и спирулина, който осигурява перфектно оцветяване на всички видове рибки.

   

  Животински видове: килифиш, панчакс

  Размер на рибите: 3 - 10 cm

  Тип храна: гранули

  Цвят: зелен

  Дозировка: Хранете 1 – 2 пъти дневно, толкова колкото рибките изяждат за няколко минути.

   

  Аналитични съставки: Суров протеин (38,0%), Мазнини (7,0%), Сурови влакнини (4,0%), Сурова пепел (8,0%).

  Състав: брашно от сьомга, пшеничен зародиш, пшенично брашно, брашно от скариди, оризово брашно, соево брашно, протеин от насекоми (Hermetia), спирулина, спанак, средиземноморски билки, екстракт от мая.

  Добавки: Антиоксиданти 1b306(i). Оцветяването не се добавя от JBL. Витамини на kg: Витамин A: 25000 I.E., Витамин D₃: 3000 I.E., Витамин E: 300 mg, Витамин C: 200 mg.

   

  Килифиш (шарани, снасящи яйца):

  Тези риби са сред най-колоритните сладководни риби от всички и дори надминават повечето морски риби с бляскавите си цветове! Освен това те не са много големи и затова се побират в по-малки аквариуми. В дивата природа много от тях са адаптирани към цикъла на дъждовните и сухи сезони: те се излюпват от яйцата си, когато започнат дъждовете, растат бързо, снасят нови яйца и умират, когато настъпи сухият сезон, тъй като водите обикновено пресъхват тогава. Затова се наричат още сезонни риби. В аквариума нямаме сухи сезони и рибите могат да живеят малко по-дълго. Повечето, но не всички видове, предпочитат мека и кисела вода. Чрез добавяне на торф към филтъра (JBL Tormec) и JBL Tropol можете да направите водата подходяща за тези риби. В естествените им местообитания водите им са предимно плитки и временни. Единствената им храна са малки насекоми, които падат на водната повърхност и ларви на насекоми във водата. JBL PRONOVO KILLI е проектиран за този хранителен спектър. Рибите pachypanchax обикновено са малко по-издръжливи, но също така ядат всичко, което се побира в устата им, както е обикновено при panchaxes. Те живеят в горните водни слоеве, докато другите килифиш населяват средните и долните водни слоеве.

   

  Ползите от пребиотичната храна:

  Пребиотиците са „субстрати, които се използват селективно от микроорганизмите гостоприемници и осигуряват ползи за здравето“. Тук учените са единодушни, че те стимулират храносмилането и по този начин здравето. В случая с аквариумните риби има още един съществен аспект: при по-добро храносмилане се отделя по-малко и по този начин водата е по-малко замърсена, което причинява по-малко проблеми с водораслите и поддържа водата по-чиста.

  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *
  *