BG
Категории
  Menu Close

  Karlie Кликер за обучение

  Производител: Karlie
  Karlie Cliker – кликер за обучение Какво е кликер обучение? В кликер обучението инструкторите използват маркер - обикновено звука от кликера, за да обозначат действия, които им харесват.
  Складова единица: 0605275
  4,90 лв.
  i h

  Karlie Cliker – кликер за обучение

  Какво е кликер обучение?

  В кликер обучението инструкторите използват маркер - обикновено звука от кликера, за да обозначат действия, които им харесват. Тогава, след като действието е маркирано, те го подкрепят, най-често с храна. Според теорията за оперантно обуславяне поощрените действия са най-вероятни да се повторят.

  Пример: инструктор иска кучето му да седне. Когато то седне, той щраква и дава лакомство. Щракването означава "това е действието; това искам" и "идва награда". Ако инструкторът щраква всеки път, когато кучето седне, то скоро ще разбере, че сядането носи награда и ще започне да сяда още по-често. Тогава инструкторът прибавя команда "Седни" към действието.

  Кликер обучението успешно се използва при кучета, състезаващи се в състезателно послушание, аджилити, проследяване, шутцхунд, флайбол, фрийстайл, лов и теглене на шейни. Също не трябва да забравяме, че повече кучета-водачи се обучават именно с кликер.

  Производител: Karlie GmBH, Германия

  0.0 0
  Напиши отзив Close
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *
  *