EN
All Categories
  Menu Close

  Sera Нитрати NO3 Test, 15 мл

  Manufacturer: Sera
  Тест за бързо и точно определяне на съдържанието на нитрати (NO3) в сладка и солена вода.
  SKU: 121305
  20,90 лв.
  i h

  Тест за бързо и точно определяне на съдържанието на нитрати (NO3) в сладка и солена вода. Предлага се и отделно реагент за теста на изгодна цена. 

  Съдържа: 3 капкомерни шишенца x 15мл реагент 1, 2 и 4, епруветка с реагент 3, мерителен съд, мерителна лъжичка, инструкция за употреба, цветна таблица. Достатъчен за около 60 теста.

  Sera Nitrat-test (NO3е за установяване на нежелани нитрати – просто, бързо и надежно!

  Нитратни нива, надвишаващи 50мг/л, причиняват висок растеж на алги и пречат при растежа на риби и растения. Познаването на нивата на нитратите в аквариума е много важно. Понижаването на нитратните нива може да се осъществи чрез поставянето на бързо растящи растения, използване на филтър с бавен поток и Sera Siporax, както и чрез чести смени на водата (само ако чешмяната вода е с ниски нива на нитрати).

  Инструкция за употреба: Разклатете добре преди употреба! Не позволявайте да се смеси тестваната с аквариумната или езерна вода.

  1.Изплакнете мерителното шишенце няколко пъти с водата, която ще тествате и напълнете до 10 мл. Изсушете външната страна на шишенцето.

  2.Прибавете 6 капки от реагент 1. Затворете и разклатете добре, докато течностите се смесят.

  3.Отворете шишенцето и прибавете 6 капки от реагент 2. Затворете и разклатете, докато течнностите се смесят.

  4. Прибавете една мерителна лъжичка (червената) от реагент 3.

  5. Затворете с капачката и разклатете енергично точно 15 секунди. 

  6. Отворете и добавете 6 капки от реагент 4. Разклатете, докато течностите се смесят. Изчакайте 5 мин и сравнете получния цвят с този в горния край на таблицата при дневна светлина.

  Пазете от директна слънчева светлина!

  Почистване: Измивайте шишенцето обилно с чешмяна вода преди и след всеки тест. Затворете реагентите веднага след употреба и не разменяйте капачките им. Да се съхранява при стайна (15-25o) температура. 

  Да се пази заключен и далеч от деца и животни! Да не се поглъща! Само за декоративни рибки, не e за риби за човешка консумация.  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *
  *