EN
All Categories
  Menu Close

  Sera СО2 - Test индикатор, 15мл

  Manufacturer: Sera
  CO2 индикатор Водните растения са живи същества и се нуждаят от правилно осветление и преди всичко редовно торене с всички важни хранителни вещества, за да растат здрави и със зелени листа.
  SKU: 122303
  22,90 лв.
  i h

  CO2 индикатор

  Водните растения са живи същества и се нуждаят от правилно осветление и преди всичко редовно торене с всички важни хранителни вещества, за да растат здрави и със зелени листа. Комбинация от Sera Floredepot, Sera Florena, Sera Florenette A, както и Sera COсистема се грижат за разкошен растеж на растенията и стабилни водни показатели в аквариумa.

  Инструкции за употреба: Разклатете индикатора преди употреба!

  1. Отворете пирамидалната капачка и я напълнете с аквариумна вода до ръба (около 1,5мл) почти до ръба.
  2. Добавете 3-4 капки от индикатора и поставете обратно пирамидалната капачка.
  3. Завъртете теста и го закрепете вертикално на аквариумното стъкло (виж фиг.3) с лепката. Задължително поставяйте по този начин, не наобратно. Това може да доведе до грешни измервания или дори до повреди.

  Важно: Уверете се, че кухата част е само частично пълна с вода.

  1. Сложете цветното картонче от външната страна на стъклото близо до теста, така че да може да се направи сравнение между цветовете.
  2. След известно време цветът в тестера ще избледнее. Когато това се случи, почистете тестера и го напълнете отново както е описано в стъпки 1 до 3.
  3. Ако капачката на тестера се отваря трудно или не се отваря, това значи, че силиконът на O-пръстена е изсъхнал. В такъв случай внимателно махнете капачката с отверка и намажете О-пръстена със силиконова паста.
  ЦвятЕфекти и дейстия за корекция
  синТвърде малко CO2, растенията няма да растат добре, засилете подаването на CO2 (следвайте указанията на CO2 системата.
  Тъмно зеленCO2 е нормално
  Светло зеленТвърде много CO2, рибите стоят на повърхността и дишат трудно или се стрелкат из водата, намалете подаването на CO2, засилете аерацията.

  Внимание: при промени в стойностите на CO2 индикаторът реагира след 30-60 минути. Ако нивото на водата в тестера се промени бързо, това означава, че или капачката не е добре затворена или О-пръстенът e станал чуплив и трябва да се смени. Моля проверете и коригирайте. Съхранявайте индикаторния разтвор на хладно и тъмно място.

  Пазете от деца и домашни любимци! Само за декоративни рибки – не за риби за човешка консумация.

  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *
  *