EN
All Categories
  Menu Close

  Sorry - this product is no longer available

  Sera Cl -Test, 15 мл

  Manufacturer: Sera
  Добавянето на хлор в чешмяната вода предизвиква корозия и наранявания по слизестите мембрани на рибите. С използването на Sera Cl Test лесно и сигурно можете да проверите съдържанието на хлор в чешмяната вода.
  SKU: 121309
  11,90 лв.
  i h

  Добавянето на хлор в чешмяната вода предизвиква корозия и наранявания по слизестите мембрани на рибите. С използването на Sera Cl Test лесно и сигурно можете да проверите съдържанието на хлор в чешмяната вода. Sera Chlorvec премахва и неутрализира агресивния хлор от чешмяната вода.

  Съдържа: 15 мл реагент, мерителен съд, инструкции за употреба. Достатъчен за около 45 теста.

  На много места хлорът е добавен в питейната вода като дезинфектант. Хлорът обаче е силно разяждащ и вреди на слузестата мембрана на рибите. Дали се съдържа хлор в питейната вода може лесно да се установи с Sera Chlor-Test. Sera Aquatan (вижте инструкциите му за дозировка) неутрализира вредното влияние на хлора, когато се смесва директно с водата от водопровода.

  Инструкции за употреба:

  1. Изплакнете шишенцата няколко пъти с водата, която ще тествате. След това напълнете до маркираните 20 мл. Подсушете шишенцетo от външната страна.
  2. Добавете 8 капки от реагента. Затворете капачката и разклатете силно.
  3. Веднага се установява цветът. Сложете колбичката на бяла повърхност и погледнете отгоре вътре. Препоръчваме сравнението да се прави при дневна светлина без директното попадане на слънчева такава.
  4. Ако не се появи промяна на цвета, значи във водата няма вреден хлор. Хлорът се установява при 0.02 мг/л чрез жълто оцветяване, а при по-големи стойности се появява и червен цвят.
  5. Почистване: преди и след всеки тест измивайте добре с вода. 

  Съхранявайте на хладно и тъмно. След употреба затваряйте добре и веднага реагентите. Пазете от деца и домашни любимци!

  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *
  *