EN
All Categories
  Menu Close

  Sera FD tubifex Храна за рибки

  Manufacturer: Sera
  Храна за всички рибки, частично обогатена с протеин, произведена при строг качествен контрол.
  SKU: 1209021
  7,90 лв.
  i h

  Храна за всички рибки, частично обогатена с протеин, произведена при строг качествен контрол. 

  Живият тубифекс се пречиства внимателно, веднага се замразява и влажността се изтегля под вакуум. Хранителната стойност на Sera Tubifex Nature значително се повишава, ако се прибавят 1-2 капки Serafishtamin пет минути преди храненето.

  ***********************************************************************

  Лиофилизирани храни (FD food) – най-високо качество

  Какво е лиофилизация?

  Лиофилизация е процес на вакуумно сублимационно сушене, при който материалът се замразява предварително с определена скорост до температура на пълно втвърдяване и протича в условията на определен вакуум. Лиофилизацията е най-добрият и съвършен метод, измислен досега за качествено консервиране на редица хранителни продукти. Тя позволява на практика напълно (до 95%) да се съхранят хранителните вещества, витамините, микроелементите, естествен аромат, вкус и цвят продължително време при температури от -50 до +50 градуса.

  Предимствата на лиофилизацията пред другите методи на консервиране са следните:

  • микроструктурата и физикохимичните свойства на материала се запазват в максимална степен.

  • веществата,изсушени посредством сублимация, възстановяват първоначалния си обем лесно и бързо /до 10 мин./, като поглъщат отнетата им влага чрез рехидратация.

  • запазват се цветът и ароматът им, както и съдържанието на летливи компоненти.

  • отпада необходимостта от хладилно съхраняване. В специална опаковка те могат да се съхраняват в продължение на 5 и повече години.

  • значително намалява масата на продуктите.

  • крайният лиофилизиран продукт най-често е в прахообразно състояние и е удобен за смесване с други компоненти в капсули и таблетки.

  Консервирането чрез лиофилизация (сублимационно сушене) не изисква прилагането на химически консерванти, стабилизатори, ароматизатори и др. изкуствени вещества, което е голямо предимство. По този начин лиофилизираните продукти изцяло отговарят на стандартите за диетично и здравословно хранене.

  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *
  *