EN
All Categories
  Menu Close

  Sera Med Professional Protazol - против паразити, напр. Ихтиофтириус

  Manufacturer: Sera
  Protazol е препарат за третиране на аквариумна вода. Предлага се в разфасовка от 25 и 100 мл. Области на приложение: за лекуване на бели точки (Ichthyophthiriusmultifiliis) и други единични кожни паразити
  SKU: 121531 121532
  21,90 лв.
  i h

  Protazol е препарат за третиране на аквариумна вода. Предлага се в разфасовка от 25 и 100 мл.

  Области на приложение: за лекуване на бели точки (Ichthyophthiriusmultifiliis) и други единични кожни паразити като Ichthyobodoи видът ChilodonellaОсновни признаци за случай на паразити са липсата на апетит и слабеене, намалено движение, прилепнали плавници, оцветяване в тъмно и отъркване по предмети в аквариума.

  • Малките бели точки по плавниците и кожата на рибите са характерни за причинителя на тази болест. 
  • Сиво-бяла слуз по плавниците сочи за наличието на кожния паразит Ichthyobodo или Costia.
  • Ред други паразити (напрChilodonella и Trichodina) нападат особено отслабнали риби.
  • Бели, приличащи на вата наслоявания, особено на наранени места на риби и хайвер, са типични за гъбите (Saprolegnia или Achlya).

  Доколкото е възможно трябва да се проведе наблюдение под микроскоп на части от кожата или хрилете, за да се потвърди прогнозата.

  Противовъздействия и странични действия: Protazol може да навреди на растенията лотус, затова те трябва да се извадят от аквариума преди третирането. При по-продължително третиране е възможно евентуално стимулиране на размножаването на полезни бактерии, които предизвикват замътняване на водата чрез храненето си с кислород. В такъв случай трябва да се пристъпи към подмяна на водата съгласно указанията за дозировка. Умоляваме ви да уведомите търговците на този продукт в случай, че попаднете на други странични действия.

  Указания за дозировка: Разклатете преди употреба! Добавяйте по 1 мл Protazol на 20 л. вода. Разпределете дозировката равномерно по повърхността на аквариумната вода и след това разбъркайте с лъжица или пръчица. По време на третиране с препарата из-ключете UV лампите и биофилтъра. Погрижете се за добра аерация. След 24 часа подменете 80% от водата в аквариума. Ако настъпи замътняване на водата, я подменете веднага. Умъртвените паразити Ichthyophthirius могат да бъдат забелязани след 2 дена като бели, разсеяни петънца. В повечето случаи едно третиране е достатъчно, но при по-тежки заболявания повторете процедурата отново след 4-5 дена. Лекарството не бива да се предозира, тъй като по-слабите рибите може да се окажат чувствителни.
  Пазете от деца и домашни любимци! Пазете кожата и очите! Съхранявайте на стайна температура на място без пряка слънчева светлина.

  Особени съвети: Не използвайте при риби, предназначени за човешка консумация! Чрез новопренесени риби, растения или жива храна в аквариума съществува опасността от пренасяне на болести. Слаби риби или отделни стресови ситуации също могат да предизвикат избухване на болести. Рибите могат да се третират и профилактично с Protazol по начина, описан при болестно състояние. Protazol се понася, доколкото е познато, също толкова добре от охлюви, скариди и растения. След изтичане на посочения срок на годност не използвайте повече!

  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *
  *