EN
All Categories
  Menu Close

  Sorry - this product is no longer available

  Sera Med Professional Tremazol - против хрилни и кожни метили

  Manufacturer: Sera
  Наличието на червеи, паразитиращи по рибките създава големи проблеми на акваристите. Голяма вреда нанасят червеи и метили паразитиращи по хрилете и кожата на рибките.
  SKU: 121533
  23,90 лв.
  i h

  Наличието на червеи, паразитиращи по рибките създава големи проблеми на акваристите. Голяма вреда нанасят червеи и метили паразитиращи по хрилете и кожата на рибките. Размножават се бързо и обикновено пораженията се забелязват късно. Тези паразити са много приспособими и лечението им обикновено е трудно.

  За ефективното решение на тези проблеми Sera предлага новия продукт, разработен от специализираната немската лаборатория Alpha-biocare, работеща съвместно с университета в Дюселдорф. За разлика от другите препарати за лечение на аквариумни рибки, тук активните вещества не са багрила. Те не се разпадат от светлината и не се налага допълнително дозиране. Не се влияят от параметрите на водата, температурата, а биологичните филтри могат да останат включени по време на лечението. Една от съставките в Sera med Professional Tremazol е много ефективния Praziquantel, който успешно се използва за лечение на паразити във ветеринарната медицина. Патентованият високоефективен комплекс за разтваряне на активното вещество осигурява разтварянето във вода на иначе трудно разтворими вещества. Това гарантира максимално бързото разтваряне на активното вещество и достигането му до патогена.

  Sera med Professional Tremazol е ефективен срещу вече споменатите хрилни (Dactylogyrus sp.) и кожни ( Gyrodactylus sp.) метили, червеите от род Bothriocephalus и плоски червеи от род Transversotrema. Високоефективен срещу паразитите добре се понася от рибките и растенията в аквариума. Този препарат успешно се използва в сладководен и соленоводен аквариум. 

  Информация за употреба: Срещу червеи по хрилете: 1 мл. тремазол на 15 литра вода. За всички останали: по 1 мл на 20 литра вода.

  Използвайте мерителната чашка, за да разпределите дозировката равномерно по повърхността на аквариумната вода и след това разбъркайте с лъжица или пръчица. След 6 часа подменете 80% от водата в аквариума. Ако настъпи помътняване на водата, я подменете веднага. В случай с червеи по хрилете повторете същите операции след 7 дена. По време на третиране с препарата изключете UV лампите и аерирайте водата. Биологичните филтри може да работят. След приключване на третирането препоръчваме филтриране на водата със Sera Super Carbon.

  Употреба в карантинен съд: Този метод препоръчваме най-вече при големи количества вода. Дозирайте тремазол според указанието в малка ваничка или легенче. Поставете болните риби вътре за около 20 минути и после ги върнете обратно в аквариума. Погрижете се за добра аерация на съда (например с камъче за въздух).

  Състав: на 100 мл: praziquantel, 7,47 г.

  Пазете от деца и домашни любимци! Пазете кожата и очите! Съхранявайте на стайна температура на място без пряка слънчева светлина. Не използвайте за риби, предназначени за човешка консумация. Не изоплзвайте в аквариум с иглокожи ( Echinodermata ) Мерителната чашка е включена в комплекта.

  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *
  *