BG
Категории
  Menu Close

  Sera siporax algovec Professional - Филтърен материал дълготрайно премахва нежеланите водорасли

  Производител: Sera
  Уникален контрол на водораслите, чрез бактерии! Разграждащите хранителни вещества бактерии в стабилна, постоянна форма започват да работят и да се размножават веднага след контакт с вода.
  Складова единица: 1218470 1218471
  6,90 лв.
  i h

  Уникален контрол на водораслите, чрез бактерии!

    Разграждащите хранителни вещества бактерии в стабилна, постоянна форма започват да работят и да се размножават веднага след контакт с вода. Те премахват хранителните вещества на водораслите –  по специално фосфатите – от водата и така се борят ефективно срещу нежеланите водорасли в аквариума, на принципа на хранителната конкуренция. Растежа на водораслите е подтиснат и популацията им е редуцирана задълго. Направена е профилактика срещу цъфтеж на водорасли.

  Решава най-често срещания проблем в акварисиката – нежеланите водорасли. Дори в малки аквариуми. 

  sera siporax algovec Professional – съдържа бактерии и среда за тяхното размниожаване, които усвояват хранителните вещества на нежеланите водорасли (като фосфатите) и така се броят с тях по биологичен път, чрез хранителна конкуренция.

  Дозировката е само по две  „таблетки” на литър вода (за по-големи аквариуми съответно по 17 гр на 50 л, а една опаковка е достатъчна за аквариум с обем  600 литра. ), които може да се сложат във всеки малък вътрешен филтър. Също може да се сложат във външен филтър или да се използват като основа под грунда в аквариума. Една опаковка от 35 гр е достатъчна за 100 л аквариумна вода. 

  Активността на бактериите намалява след един месец, при почистване на филтъра и при чести смени на водата. След един месец продукта не се изхвърля, тъй като това е високоефективния филтърен материал sera siporax, чийто живот е практически неограничен и той може да остане във филтъра, като биологичен филтърен материал.

  В аквариума няма да има нежелани водорасли и усилията за подръжка на аквариума ще са по-малки!

  0.0 0
  Напиши отзив Close
  • Само регистрирани потребители могат да пишат отзиви
  *
  *
  • Лошо
  • Отлично
  *
  *
  *
  *