EN
All Categories
  Menu Close

  STRUCOMIX ORIGINAL EXPERT – БИЛКИ, С НИСКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ПРОТЕИНИ

  Manufacturer: CAVALOR
  SKU: 472689
  84,90 лв.
  i h

  Strucomix Original Expert – Билки, с ниско съдържание на протеини. Смес, с високо съдържание на клетки.

  В природата конете прекарват по-голямата част от времето си в търсене на храна (трева). Това все още се вижда в структурата на техния храносмилателен тракт: малък стомах и силно развито дебело черво.

  Съвременната дажба на коня, богата на високоенергийна концентрирана храна, която съдържа сравнително малко сено и почти не съдържа трева, противоречи на природата. Strucomix Original е фураж, съдържащ естествените съставки, които коне са търсели в миналото.

  Съдържа комплекс STRUCONCEPT, който включва различни билки, люцерна и др. Този комплекс осигурява на тялото на коня влакна, които стимулират чревната флора.

  Комплексът PRO-YEAST, намиращ се и в тази храна, както и широка гама от растения като мащерка, чесън и евкалипт, имат благоприятен ефект върху храносмилането, имунитета и дишането.

  При хранене със Strucomix Original не се изисква (но може да се добави при желание) без допълнително хранене.

  FLORASTIMUL: необходима за чревната микрофлора

  FLORASTIMUL (пребиотик), използва само полезни бактерии и служи за стимулиране на техния растеж и развитие. В допълнение, Florastimul предотвратява адхезия (адхезия) на чревните стени, а също и предотвратява развитието на патогенни бактерии. Така Florastimul осигурява здрава чревна флора, което прави коня по-малко податлив на стомашно-чревни нарушения.

  AIR-FORCE: свободно дишане

  Уникалният състав на билки и растения, включително мента, мащерка и чесън, осигурява смес от приятен вкус, който ще задоволи дори най-капризните ядещи. Освен това, тази билковата смес подпомага дишането, храносмилането и естествената резистентност на организма. Сместа действа на бронхите, като по този начин улеснява снабдяването с кислород, в резултат на което конете се чувстват по-свежи и се държат по-спокойно и естествено. Чесънът поддържа здравето на животното, тъй като той е ценен източник на алицин, естествен продукт, който убива вредни бактерии. Освен това чесънът предлага естествена защита срещу чревни паразити.

  OMEGA 3: добро здраве и отлично състояние

  В допълнение към лъскавата козина, омега-3 мастните киселини имат голям брой полезни свойства за тялото. Този уникален състав на мастни киселини нормализира общото състояние на коня.

  STRUCONCEPT: Сурови влакна – двигател за червата

  Суровите фибри са незаменим двигател за червата. Суровите влакна гарантират, че енергията, съдържаща се в храната, ще се освобождава постепенно. Здравите бактерии в дебелото черво превръщат влакното в летливи мастни киселини, които действат като източник на енергия за тялото. Източници на сурови влакнини, които са част от “ STRUCONCEPT „, са люцерна и спелта, ленени влакна и др.

  PRO-YEAST: активна мая за по-добро храносмилане

  Много коне се хранят с много концентрирана хранаТя не е само спортните коне, а жребците и лактиращите кобили и т.н. Активните култури от дрожди могат да стимулират бактерии вътре в дебелото черво и потискат образуването на патогенни бактерии (особено стрептококи). Това служи за предотвратяване на окислението, което негативно влияе на микрофлората, води до намаляване на ефективността. Pro-Yeast насърчава оптималното храносмилане и намалява риска от колики.

  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *
  *